Förlagets beskrivning
Det här är en bok om kosten, kroppen och klockan. Den handlar om när och hur ofta vi behöver äta för att hålla vikten och må bra i allmänhet, och vid annorlunda arbetstider i synnerhet. Boken innehåller allt ifrån vad som styr och stör kroppsklockan till energibehov och tips på snabbmat samt recept, och riktar sig till dig som arbetar på udda tider eller vill veta vad du ska äta vid nattarbete.
Maria Lennernäs är nutritionsforskare och har arbetat både på Livsmedelsverket och på Folkhälsoinstitutet. I dag föreläser hon regelbundet på högskoleutbildningar och för olika företag och organisationer, och medverkar då och då i tv och radio. Maria har deltagit i flera studier tillsammans med sömn- och stressforskare för att ta reda på hur mat vid olika tider påverkar vakenhet, mental prestationsförmåga och hälsa. Dessutom är hon den första forskare som skrivit en avhandling om hur arbetsscheman påverkar tidpunkter för måltider och vad det gör med hälsan.
Karin Wiberg är medförfattare. Hon har en kostekonomexamen i bagaget och utbildar sig till dietist. Hon har ett brinnande intresse för god (och hälsosam) mat, kost och träning. Hon arbetar själv som instruktör på Friskis & Svettis och håller i matlagningskurser
Fler böcker av författarna
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Kosten
Bokrecensioner » Kosten - kroppen - klockan
|
|
|
|
|
|
|