Förlagets beskrivning
Vegetariska kokboken är en komplett grundbok för alla som är intresserade av grön mat och en vegetarisk livsstil. Man behöver dock inte vara vegetarian för att ha glädje av boken, men däremot nyfiken och öppen för nya, spännande smaksensationer och ett sundare liv. Recepten är genomgående enkla och fettsnåla. Det finns många grundrecept som kan varieras, beroende på vilka råvaror man har hemma. Instruktiva bildserier visar mjölksyrejäsning, hur man tillverkar tofu och hur man använder food processor.
Recept: Frukosträtter - Sallader - Råkosttallrikar - Vegetariska festrätter - Såser och dressingar - Soppor - Kokta grönsaker - Ugnsbakade grönsaker och rotfrukter - Gratänger och andra ugnsrätter - Grytor - Vegetter, färser och patéer - Grönsaksfräs - Pannkaka, pizza och paj - Stuvningar, potatis- och rotmos - Smårätter - Varma smörgåsar och smörgåstårtor - Efterrätter - Godis - Matbröd - Festbröd och tårtor - Pålägg och tillbehör - Drycker. I teoridelen kan man läsa om: Livskvalitet - Näringslära - Gifter i vår miljö - Fasta - Levande föda (groddar o d) - Vilda växter - Örter och kryddor - Alger - Frukt och bär - Grönsaker och rotfrukter - Baljväxter - Säd - Nötter och frön - Mjölk och mjölkprodukter - Salt och socker - Förvaring av frukt och grönsaker - Konservering - Torkning - Köksredskap och hushållsmaskiner - Tillagningsmetoder - Måltidsplanering med veckomatsedlar. Inga-Britta Sundqvist är hälsoinformatör, utbildad av Hälsofrämjandet, och har levt vegetariskt i drygt 15 år. Hon har stor erfarenhet av vegetarisk matlagning och leder kurser i ämnet.
Färgfoton, teckningar.
Fler böcker av Inga-Britta Sundqvist
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Vegetariska Kokboken
Bokrecensioner » Vegetariska Kokboken
|
|
|
|
|
|
|