Förlagets beskrivning
För första gången presenteras det evolutionsmedicinska synsättet för en bred publik. Författaren visar med exempel från modern och äldre forskning hur den moderna livsstilen med fokus på kosten, leder till att vi idag i förtid drabbas av kroniska ålders- och livsstilsrelaterade sjukdomar (hjärtkärlsjukdom, stroke, diabetes, fetma, metabola syndromet, benskörhet, vissa typer av cancer, reumatiska och neurologiska sjukdomar). Boken ger även konkreta råd till en livsstil som står i samklang med vår biologi.
Fler böcker av Lars Wilsson
Liknande böcker
Anne-Sophie
Välfärdens ohälsa (Betyg 3 av 5)
Välfärdens ohälsa
Våra förfäder som levde som fiskare-jägare-samlare åt mat från havet och hade en god matkultur. Det har genom forskning konstaterats helt friska tänder och blodkärl.
Välfärdens sjukdomar började uppträda i jordbrukskulturer, som baserade sin hushållning på vete, korn, ris, majs och med industrialismen potatis, vitt mjöl, polerat ris, och raffinerat socker.
Det gör att vi idag i förtid drabbas av kronisk ålders och livsstilsrelaterande sjukdomar som diabetes, stroke, fetma. mm. En sammanfattning: Människan är inte anpassad till att leva det levnads sätt vi lever i dag. Vi måste ändra vår livsstil och börja röra på oss mera.
( Välfärdens ohälsa)
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Välfärdens ohälsa
Bokrecensioner » Välfärdens ohälsa : kan forntidens föda bli framtidens mat
|
|
|
|
|
|
|