Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig hälsa, 2:a Upplagan   

Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig hälsa, 2:a Upplagan


Lars Wilsson

Häftad. Pagina förlags AB 2007.
ISBN 9789172411388
Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

Naturlig mat ger naturlig hälsa När Välfärdens ohälsa kom ut år 2002 var den ett pionjärarbete. Den svenska publiken fick för första gången ta del av ett evolutionärt perspektiv på sambanden mellan människans ursprungliga föda och dagens ohälsa. Den moderna raffinerade kosten sågs som en viktig orsak till de många resursslukande folksjukdomarna.

Sedan dess har bokmarknaden översvämmats med populära livsstilsböcker som ställt till förvirring och oreda.

Reviderad utgåva
Sedan Välfärdens ohälsa kom ut har ett stort antal nya vetenskapliga studier bekräftat de teorier som framfördes eller antyddes i boken. Den nya utgåvan är därför reviderad på en rad avgörande punkter. Det framstår nu allt klarare att människan under evolutionen anpassats till animalisk mat. Det animaliska fettet fungerar bättre än kolhydrater som energikälla och det spelar en viktig roll för vår försörjning med viktiga näringsämnen. De långkedjade omega 3-fettsyror (EPA och DHA) som ingår i våra cellers alla membraner, som styr hormonbalansen inne i cellerna och som spelar en avgörande roll för att vår hjärna skall fungera optimalt finns bara i animalisk mat. Att vi har en mycket begränsad förmåga att tillverka dem med växtoljor som råvara har bekräftats i en rad studier som publicerats sedan 2003. Under senare år har läkare visat att det går att bota fetma och ofta även diabetes typ 2 och en rad andra kroniska folksjukdomar om man kraftigt reducerar kolhydraterna i kosten och ersätter dem med animaliskt fett. Allt fler människor tillämpar denna kosthållning. De uppnår viktkontroll, får en normaliserad ämnesomsättning och återfår hälsa och välbefinnande. Det visar sig också att denna ursprungliga föda bland annat leder till minskade inflammationer i leder och blodkärl och ger en bättre balans.

Skapar reda i förvirringen
I sin nya form kommer Välfärdens ohälsa förhoppningsvis att skapa reda i den debatt som i massmedia blivit alltmer förvirrad under de senaste åren. Allmänheten måste få klart för sig att kostråden från våra hälsovårdande myndigheter till stor del grundas på ekonomiska intressen snarare än på vetenskap och beprövad erfarenhet.



Fler böcker av Lars Wilsson

Liknande böcker

Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig hälsa, 2:a Upplagan



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig hälsa, 2:a Upplagan Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig hälsa, 2:a Upplagan Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig hälsa, 2:a Upplagan
Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig hälsa, 2:a Upplagan
Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig hälsa, 2:a Upplagan
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner