Förlagets beskrivning
Vid Måltidens Dag i Grythyttan den 30 oktober korades "Pontus by the book" av Pontus Frithiof till vinnare alla kategorier i tävlingen om årets bästa svenska måltidslitteratur
Det finns många kokböcker fulla av lättlagade recept. Och så finns det Pontus Fritiofs kokbok. Pontus gör ingenting på det enkla sättet. Han utgår från råvaror så snobbiga att de sällan dyker upp på menyer norr om Paris. Och vad han än gör, gör han det så, grundligt att det är ett under att det alls blir gjort. En tallrik mat gör ingen måltid. Åtminstone inte enligt de stora matkulturerna. Inte alla människor svänger ihop en supé om sju rätter så där utan vidare, men det skadar inte att veta hur man bygger upp en klassisk meny. På Pontus in the Green House är menyn indelad i två avdelningar. Utöver den klassiska, också en modern där matglädjen fått fritt spelrum med udda kombinationer och lekfulla varianter. Gästerna börjar med att välja planhalva, och plockar sedan ihop sin egen meny. Recepten i denna bok är upplagda på samma sätt.
Fler böcker av författarna
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Pontus by the book
Bokrecensioner » Pontus by the book : smaker, dofter och recept från det gröna huset
|
|
|
|
|
|
|