Förlagets beskrivning
Närmare 4, 5 miljoner måltider serveras varje dag inom vård, skola och omsorg. Det betyder att den offentliga storhushållssektorn är en nästan lika stor aktör som hela den privata. EU:s nya hygienregler för livsmedelshantering utgår från konsumenternas rätt till bra och säkra livsmedel. Eftersom verksamheter som hanterar livsmedel kan se väldigt olika ut, finns stort utrymme för anpassning av reglerna. Därför utformas branschanpassade riktlinjer som verkar för att god hygienpraxis och principerna för analys av faror och kritiska styrpunkter (HACCP) tillämpas.
Denna branschriktlinje har utformats som en handbok, och innehåller förutom lagar med kommentarer och råd även ett drygt 30-tal elektroniska mallar för de dokument som ska upprättas i kvalitetsarbetet. Handboken vänder sig främst till kostchefer och kostekonomer, men även relevant nämnd och förvaltningsledning, livsmedelsföretagaren, beställare, utförare och den offentliga livsmedelskontrollen kan ha stor nytta av boken
Fler böcker av författarna
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg
Bokrecensioner » Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg : branschriktlinje för kök
|
|
|
|
|
|
|