Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Werners grunder   

Werners grunder


Werner Vögeli Tomas Tengby

Inbunden. Forma Publishing Group(f.d.ICA-förlaget 2004-10.
ISBN 9789153425182
Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

Bokidé: En bok i vilken hovtraktören delar med sig av sina kunskaper. Här får man lära sig allt från grunden.

Om Werner Vögeli:
Arbetet med Werners grunder startade redan 1934 när Werner Vögeli var 4 år och följde mamma i köket som en skugga. Mat var det bästa han visste. Som nioåring bestämde han sig för att bli kock. Och som nioåring började han arbeta i hembyns värdshus. Från barndomen i Emmental i Schweiz fortsatte matresan till lyxhotell i Genève, stjärnkrogar i Frankrike och 1951 hamnade han på Grand Hotel i Stockholm. Sedan blev det Operakällaren tillsammans med Tore Wretman. Werner Vögeli har ända sedan 1961 lagat maten till det svenska kungahusets alla officiella middagar och fester, l972 blev han hovköksmästare och 1977 hovtraktör, vilket han alltjämt är. Mat har varit hans arbete och intresse i ett helt liv. Och han älskar fortfarande varje minut, Han kan bara inte låta bli att engageras. När Werner Vögeli pratar om mat glittrar det i ögonen. Ett barns ögon.

I den här boken delar han med sig av skatterna ur de privata pärmar där han under alla år samlat matlagningens grunder – tips, råd och recept till såser, fonder, smör, oljor, potatis, frukt och desserter.
Kapitel och innehåll:
1. Inledning om Werner
2. Råvarorna
3. Redskap
4. Tillredningssätt – sautera, blanchera
5. Kött – styckningsdetaljer, hur man steker, i ugn och panna.
6. Fisk – koka – steka
7. Skaldjur
8. Fågel, steka , koka
9. Ägg, pochera, omeletter, förlorad
10. Frukt och desserter
11. Fonder
12. Oljor, dressingar, smör – skirat – smält
13. Grönsaker, bär
14. Såser
15. Bakning, degar

Exempel på recept: Nobissås, hollandaisesås, bearnaisesås, gravlaxsås, majonnäs, purjolökssås. Pastadeg, smulpajdeg, fiskfond, grönsaksbuljong, hallonsås, kiwisås, rösti, rårörda lingon, omelett – tre varianter, plättar. Crêpes, basilikaolja, tomatolja och örtagårdsolja.

Ca 125 recept, ca 20 svartvita foton på redskap samt gamla bilder på Werner samt några svartvita illustrationer. Utk sep 2004



Fler böcker av författarna


Liknande böcker

Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Werners grunder



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Werners grunder Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Werners grunder Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » Werners grunder
Werners grunder
Werners grunder
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner