Förlagets beskrivning
Kocken, TV-personligheten och hovtraktören Werner Vögeli presenterar sina bästa menyer och recept från Stockholms slott. Åtta kompletta menyer visas här i sin helhet: Gustaf VI Adolfs 80 år, kungaparets bröllop, kronprinsessans 18-årsdag, drottningens 50-årsdag, kungen 50 år, kungens 25-årsjubileum på tronen, president Jeltsins statsbesök och kungens middag för 1995 års nobelpristagare. Dessutom bjuder Werner Vögeli på ett hundratal av sina bästa recept från de många åren på slottet och berättar personligt och generöst om sin väg från byn i Schweiz till Operakällaren, samarbetet med Tore Wretman och arbetet på Stockholms slott. Hur planerar man och dukar upp till fest på slottet och hur planerar du själv din egen festmiddag? Tillsammans med matskribenten Marianne Sandberg berättar Werner Vögeli, ger kloka råd och visar enkelt och lättfattligt hur du komponerar och lagar en läcker meny till stora och små fester. Boken är illustrerad med ett hundratal bilder i färg och svartvitt av dukningarna på slottet, från Werner Vögelis yrkeskarriär och givetvis på den underbara maten.Werner Vögeli är född i Emmental i Schweiz och har utbildat sig i Schweiz, Tyskland, Italien, Irland och Frankrike bl a på Grand Vefour och Maxims i Paris. 1959 började han samarbeta med Tore Wretman på Operakällaren i Stockholm och 1977 blev han hovtraktör. Marianne Sandberg har skrivit om mat i många år bl a i Svenska Dagbladet.
Fler böcker av Werner Vögeli
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Hovtraktören Werner Vögeli Festmat från Stockholms slott
Bokrecensioner » Hovtraktören Werner Vögeli Festmat från Stockholms slott
|
|
|
|
|
|
|