Förlagets beskrivning
I mikrovågsugnen kan man laga all slags mat, från att koka gröt till att tillaga sjötungsfilén. Många ugnar har dessutom grill, varmluft, ångkokning, crispfunktion och defrostprogram. Därför beskrivs enkelt hur du skall kombinera och utnyttja ugnens funktioner på bästa sätt. Med grillelement går tillagningen snabbt, men man får ändå en god och läcker stekyta. Det är lämpligt för tex kyckling och kött av olika slag. Crispprogram är speciellt utformat för att ge pizza och pajer frasighet. Med varmluftsfunktion fungerar ugnen som en vanlig varmluftsugn. Varmluften kan kombineras med mikrovågor och det passar för tillagning av stekar, fågel, bakad potatis, hel fisk, pajer m m. Alltfler mikrovågsugnar har ett ångkokningsprogram som är lämpligt för potatis, grönsaker och ris.
Det går utmärkt att laga mat i dagens mikrovågsugnar. Tillagningen går fort och den blir skonsam. Boken innehåller inspirerande maträtter som är särskilt lämpliga att laga i mikrovågsugnen – och det går alltid snabbt. Särskilt grönsaker och fisk passar bra att laga i mikrovågsugn och har därför fått stort utrymme, men i boken finns också rätter med kött och fågel som blir goda i mikron. Små satser av sylt, marmelad, kola och knäck lagas också enkelt i mikron.
Boken inleds med en del praktiska tips och en tabell med koktider för grönsaker. Maträtterna och bilderna är läckra och moderna och präglade av all världens kök. Recepten är utprovade på ICA Provkök.
Ca 30 färgfoton, ca 100 recept. Utk aug 2004
Fler böcker av ICA Provkök
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Laga mat i mikron
Bokrecensioner » Laga mat i mikron
|
|
|
|
|
|
|