Förlagets beskrivning
Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom texten och bilderna. Och inte minst historien bakom dagens rika mat berättar hon om. Nordafrikansk mat går tillbaka till nomadernas kosthåll. Dadlar, kamelkött, kamelmjölk och enkla platta bröd har i många tusen år varit basvarorna. Liksom couscousgrynen som är stapelvaran. Rika prov på all denna härliga mat – där det ingår många fylliga och starka kryddor, mynta, koriander, citron, lök, vitlök, mandel – skänker oss Eja Nilsson i omkring 85 recept på allt från förrätter till desserter. Recepten kommer från Marocko, Algeriet, Libyen, Tunisien och Egypten. Grunden är densamma för de olika ländernas kök med några små särdrag.
Fler böcker av författarna
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
Bokrecensioner » Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
|
|
|
|
|
|
|