Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Födoämnesallergi och födoämnesintolerans : är vår mat en förbisedd orsak till vanliga och ovanliga symtom och kroniska sjukdomar?   

Födoämnesallergi och födoämnesintolerans : är vår mat en förbisedd orsak till vanliga och ovanliga symtom och kroniska sjukdomar?


Francois Rohner Marianne Rohner

GeUtDinBok 2014-04-05.
ISBN 9789198124217
Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

Även om våra matvanor oftast inte vållar några problem, finns det en grupp individer som kan ha problem med vissa födoämnen och drabbas av mer eller mindre besvärliga symtom och kroniska sjukdomar.Exempel är irritabel kolon, migrän, reumatiska besvär, neurologiska och psykiska åkommor. Även symtom som kronisk trötthet, anemier, håravfall, benskörhet m.m. kan få en förklaring. Stor uppmärksamhet har på senare tid ägnats åt symtom och sjukdomar orsakade av vete, framförallt den atypiska glutensensitiviteten, som inte kan påvisas med gängse diagnostiska rutiner. Begreppet glutenöverkänslighet har alltså utökats från klassisk celiaki till ett mycket störra spektrum av glutenutlösta symtom och sjukdomar.Typiskt för glutensensitivitet är en förbättring under en glutenfri diet. Även andra födoämnen än spannmål kan genom sina biologiskt aktiva nedbrytningsprodukter ha en potentiell möjlighet att aktivera kroppens immunsystem. Banbrytande studier av ledande kliniker och immunologer, framförallt i Storbrittanien, har visat på möjligheter till en framgångsrik behandling genom identifiering och eliminering av ett eller flera födoämnen. Denna bok utgår från officiella medicinska källor och kan vara en vägledning till diagnostik och behandling. Huvudförfattaren har en bred erfarenhet som överläkare vid en universitetsklinik med celiakiforskning i framkanten, barnläkare och distriktsläkare. Medförfattaren med medicinstudium i bakgrunden har varit verksam inom det psykiatriska området



Liknande böcker

Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Födoämnesallergi och födoämnesintolerans



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Födoämnesallergi och födoämnesintolerans : är vår mat en förbisedd orsak till vanliga och ovanliga symtom och kroniska sjukdomar? Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Födoämnesallergi och födoämnesintolerans : är vår mat en förbisedd orsak till vanliga och ovanliga symtom och kroniska sjukdomar? Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » Födoämnesallergi och födoämnesintolerans : är vår mat en förbisedd orsak till vanliga och ovanliga symtom och kroniska sjukdomar?
Födoämnesallergi och födoämnesintolerans : är vår mat en förbisedd orsak till vanliga och ovanliga symtom och kroniska sjukdomar?
Födoämnesallergi och födoämnesintolerans : är vår mat en förbisedd orsak till vanliga och ovanliga symtom och kroniska sjukdomar?
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner