Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Långsam fisk : torkning, rökning och saltning på skärgårdsvis   

Långsam fisk : torkning, rökning och saltning på skärgårdsvis


Jan Selling

Inbunden. Ostkultur förlag 2009-09.
ISBN 9789197759021
Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

Baserad på intervjuer med fiskare, äldre litteratur och författarens egna experiment. En bok om bortglömda smaksensationer, levande kulturhistoria och sjungande isar. Praktisk grundkunskap i mänsklig överlevnad och fiskmat som tar tid.

Sagt om Långsam fisk:

"Att läsa den är att förflyttas till en värld av salt, rök och syrlighet -så tydlig att man kan känna den på tungan. Inspirerande för alla som är intresserade av rötterna till vårt svenska smakarv."

Kocken Henrik Arkåsen, Slow Food Tjust

"Att tillreda mat på traditionellt vis tar tid. Men den tiden är inte bortkastad - vi behöver bara tänka på vad vi i dagens liv annars skulle använda den tiden till. En långsammare rytm i allt det vi företar oss ger oss utrymme för upplevelser, tankar och produkter av kvalitet. Detta budskap gör Sellings bok till så mycket mer än en kulturhistorisk studie av en värld som håller på att försvinna, en kokbok för fördomsfria finsmakare eller en personlig dagbok fast den är njutbar också i dessa aspekter."

Riggert Munsterhjelm, konstnär och författare (Helsingfors).

"Boken är hållen i en kåserande och berättande men ändå mycket faktaspäckad stil, och innehåller många saker som är nya även för mig. Den visar hur oerhört vanliga dessa metoder att ta hand om alla möjlig sorts fisk var. Med sex-åtta miljarder människor på jordklotet kan vi förvisso aldrig mer få samma förhållande till naturen som förr. Men den fundamentala grundkun skapen om hur vi människor kan överleva genom att på ett klokt sätt använda de tillgängliga resurserna i vårt närområde kan nog bli oväntat aktuella i framtiden."

Bo Ekstrand, forskningsledare vid institutet för Fødevarekvalitet (Århus universitet)



Fler böcker av Jan Selling

Liknande böcker

Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Långsam fisk



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Långsam fisk : torkning, rökning och saltning på skärgårdsvis Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Långsam fisk : torkning, rökning och saltning på skärgårdsvis Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » Långsam fisk : torkning, rökning och saltning på skärgårdsvis
Långsam fisk : torkning, rökning och saltning på skärgårdsvis
Långsam fisk : torkning, rökning och saltning på skärgårdsvis
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner