Förlagets beskrivning
Björn Halling minns mat med mera Björn Halling, en kokkonstens legend, brukar benämnas kockarnas kock genom att han bl.a. ansvarat för mycket av den vidareutbildning som finns inom yrket i Sverige. Han har ett långt yrkesliv bakom sig med arbete på många av de främsta krogarna liksom på ledande restauranger i bl.a. Paris. Han har likaså drivit krogar här hemma som ägare. Halling är både en bra historieberättare och en god skribent. Hans bok använder ofta recepten som en ingång till konkreta berättelser: här är det inte bara receptet på den förträffliga ugnsstekta gäddan utan också historien om hur den fångades av ortsbefolkninen under stort ståhej. Eller det kan vara bedömning av storslagna viner, där Hallings unika doftkänslighet firar triumfer. Eller hur han inköper flera hela brunbjörnar för att på bästa sätt stycka dem och förvandla björnköttet till en kulinarisk sensation. Björn Halling är i dag bosatt i Lidingö. Han har ett långt, innehållsrikt liv bakom sig i branschen. Han har som expertskribent medverkat i en rad mat- och kokböcker, men detta är hans emotsedda personliga berättelse om ett framgångsrikt liv bakom grytorna. F.ö. formger hans dotter, Jenny Sjöstedt, boken
Fler böcker av Björn Halling
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Du kocken, finns recept?
Bokrecensioner » Du kocken, finns recept? : Björn Halling minns mat med mera
|
|
|
|
|
|
|