Förlagets beskrivning
Läckert, spännande och inspirerande från en av Sveriges mest inflytelserika krogar genom tiderna East: En asiatisk kokbok är en snygg och inspirerande kokbok och restaurangskildring full av läckra recept från en av Sveriges mest inflytelserika krogar genom tiderna. När East slog upp sina dörrar på Stureplan i Stockholm för nästan tre decennier sedan var asiatisk mat fortfarande något exotiskt för de flesta svenskar. Easts grundare Peter Lindgren berättar hur allt började och skildrar vad som har hänt - och ätits - på den legendariska restaurangen sedan dess. Från drinkar och smårätter till vietnamesiska crêpes och kycklingdumplings, från yakitoriskola till lime- och chilimarinerad hälleflundrafilé, och rader av färgrika, kreativa grönsaksrätter. Här finns också ett helt kapitel med Japansk hälsomat, såväl som avsnitt om musiken och inredningen på East. Allt är rikt illustrerat i fyrfärg, och recepten är utformade så att du inte behöver vara något proffs i köket för att åstadkomma smärre underverk hemma. PETER LINDGREN, född 1957, grundade East 1989. Han har tillsammans med krögaren Erik Videgård skrivit Modern asiatisk mat [Bonniers, 1996] samt det asiatiska kapitlet i Bonniers stora kokbok [Bonniers, 2002]
Fler böcker av Peter Lindgren
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
East: En asiatisk kokbok
Bokrecensioner » East: En asiatisk kokbok
|
|
![East: En asiatisk kokbok](/images/background.gif) |
![East: En asiatisk kokbok](/images/background.gif) |
|
|
|