Förlagets beskrivning
Som vinkritiker i Dagens Nyheter, vinredaktör i Allt om Mat och chefredaktör för den nystartade facktidningen Vin & mat har Bengt-Göran Kronstam mer inflytande än de flesta på vad vi häller i våra svenska vinglas. Men Kronstams vinbok är ingen vanlig vinbok. Här finns inga torra årgångstabeller, inga provningsnoteringar, inga rankingslistor och inget kalenderbiteri. Det här är en bok att läsa, roas och låta sig inspireras av. På sitt mycket personliga sätt låter oss Kronstam njuta vinet på ett alldeles självklart sätt inte för att det är dyrt eller fint, utan för att det är gott. Det hela är kryddat med fakta, stor insikt och många års erfarenhet. En verklig kunskapskälla, både om vinodling, vinframställning och inte minst om hur vinet bäst kan njutas. Boken är praktfullt illustrerad med Claes Löfgrens fotografier som visar på kontrasterna mellan olika tillverkare och länder: från den traditionella vinbondens breddfyllda druvkorg och dammiga ekfat, till massindustrins månlandskap av rostfria jättesilon.
Fler böcker av Bengt-Göran Kronstam
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Kronstams vinbok
Bokrecensioner » Kronstams vinbok
|
|
![Kronstams vinbok](/images/background.gif) |
![Kronstams vinbok](/images/background.gif) |
|
|
|