Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Choklad: Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass   

Choklad: Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass


Elisabeth Johansson

Kartonnage. Bonnier Fakta 2012-09.
ISBN 9789174242041
Provläs! Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

Den ultimata boken om choklad

Prisbelönta konditorn Elisabeth Johansson presenterar omkring 100 spännande chokladrecept, mestadels nya men också traditionella recept i ny tappning: kakor, tårtor, bakverk, desserter, glass, godis och drycker.

Det finns även praktiska teknikavsnitt i boken som beskriver hur man tempererar choklad, gjuter plattor, kakor och praliner, lite om chokladens nyttiga egenskaper med tips på nyttiga chokladmellanmål. Här finns färgstarka texter om chokladens ursprung, intressanta smakkombinationer som t ex lakrits och chili tillsammans med choklad. I boken beskrivs också hur man framställer choklad från kakaobönor och hur man bäst väljer dryck till choklad.

Nytt för några år sedan i chokladvärlden är råchoklad - där varken kakaobönan eller chokladen hettas upp över 42, 5 grader. Chokladen behåller på så sätt sina naturliga och nyttiga näringsämnen och får en mjukare och bredare arom än om man rostar bönorna och värmer upp chokladen traditionellt. Råchoklad innehåller höga halter av järn, zink och magnesium samt MAO-hämmare som stimulerar signalsubstanser i hjärnan som ger må bra-känsla. Boken innehåller ett helt kapitel om råchoklad och recept anpassade till raw food-principen.

Det finns många fantastiska recept i den här stora chokladboken: nyttiga chokladbollar med olika smaksättningar; chokladpaj med torkade bär, frukt och nötter; chilichokladtårta för den som gillar starka smaker; pain au chocolat - chokladwienerbröd; saltlakritspraliner; tryfflar av olika slag; glasspinnar med kokos; hallon-& passionsmums; hemgjord chokladpudding; mjölkchokladshake och varma chokladdrycker.

En personlig chokladbok med väl utvalda chokladrecept!



Fler böcker av Elisabeth Johansson

Liknande böcker


Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Choklad: Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Choklad: Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Choklad: Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » Choklad: Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass
Choklad: Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass
Choklad: Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner