Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Maten, evolutionen och hjärnan. Paleokost, myt eller människoföda?   

Maten, evolutionen och hjärnan. Paleokost, myt eller människoföda?


Göran Burenhult

Inbunden. Pagina Förlags 2014-12-31.
ISBN 9789163610639
Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

Våra välfärdssjukdomar är självförvållade! Vetenskapen har lärt oss hur människokroppen fungerar, vad vi bör äta och inte äta varför vi måste vara fysiskt aktiva och hur vårt psyke påverkas av den livsstil som dominerar i västvärlden. Trots all denna kunskap är vi västerlänningar sjukare än någonsin. Vi har gått på två ben i över sex miljoner år. Urmänniskan har existerat i över två miljoner år. Moderna människor har funnits på jorden i 200 000 år. De arkeologiska skelettmaterialen har gett oss en detaljerad inblick i våra förfäders födointag och hälsotillstånd. Under dessa svindlande tidsrymder har vi överlevt och förökat oss utan tillgång till läkare, moderna mediciner eller vaccinationer. Men under de senaste 50 åren har vår kost och livsstil förändrats dramatiskt. Alla våra moderna välfärdssjukdomar är självförvållade. Paradoxalt nog har vi facit i hand. Över hela världen lever ursprungsbefolkningar, som in i modern tid har levat på samma sätt som deras förfäder under årtusenden. De finns i arktiska miljöer, i halvökenområden, på korallatoller och i tropiska regnskogar. Men så fort de lämnar sin ursprungliga livsstil och övergår till den västerländska, kommer de nya sjukdomarna som ett brev på posten. 80 % av det vi konsumerar i västvärlden är artfrämmande för människan. Mer än 40 % av den mat som säljs i våra matvarubutiker är direkt skadlig för oss! Göran Burenhult presenterar de vetenskapliga fakta som ligger till grund för flera av dagens trenddieter. Det finns otvetydiga samband mellan kost och hälsa, liksom mellan kost och ohälsa. Kunskapen finns! Det är bara att ta ditt förnuft tillfånga! Ur innehållet - Hälsokost på stenåldern? - Vad kan vi lära av ursprungsbefolkningarna? - Vad skall vi inte äta och varför? - Myter om medikamenter och våra folksjukdomar - Psykosociala sjukdomar är också folksjukdomar - Myter om motion och träning Göran Burenhult, född 1942, är professor emeritus i arkeologi. Han är författare till fler än trettio populärvetenskapliga fackböcker om arkeologi och antropologi och en engagerad opinions- och folkbildare i kost- och livsstilsfrågor. Hans senaste bok, Den sexuella evolutionen, utkom på Optimal Förlag 2012



Fler böcker av Göran Burenhult

Liknande böcker


Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Maten, evolutionen och hjärnan. Paleokost, myt eller människoföda?



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Maten, evolutionen och hjärnan. Paleokost, myt eller människoföda? Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Maten, evolutionen och hjärnan. Paleokost, myt eller människoföda? Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » Maten, evolutionen och hjärnan. Paleokost, myt eller människoföda?
Maten, evolutionen och hjärnan. Paleokost, myt eller människoföda?
Maten, evolutionen och hjärnan. Paleokost, myt eller människoföda?
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner