Förlagets beskrivning
Följ med till de svenska fäbodarna Har du besökt en fäbod? Kanske minns du klangen från kornas skällor, fraset av nygräddade våfflor och doften av kokkaffe. När sommaren nalkades flyttade boskapen hit med fäbodjäntan för att beta bland grånande stugor och blånande berg. Hårt slit förädlade mjölken till gyllene smör, starkluktande ostar och smakrikt messmör. "Smöret smakte jag aldrig" handlar om grunden i traditionell matkultur. Följ med fäbodjäntan när hon kärnar, ystar och lagar allt från vardagens grova gröt till sommarfesternas saffransostkaka. Detta svenska matarv upplevs förstås allra bäst på en fäbodvall. Tack vare recept anpassade efter nutida förhållanden kan du nu även avnjuta fäbodmaten hemma. Isabelle Fredborg skriver om svensk mathistoria på bloggen Swedish Spoon. Intresset för fäbodarna och deras mattraditioner väcktes av experiment med att kärna eget smör
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Smöret smakte jag aldrig: recept, berättelser och traditioner från svenska fäbodar
Bokrecensioner » Smöret smakte jag aldrig: recept, berättelser och traditioner från svenska fäbodar
|
|
|
|
|
|
|