Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Svenska bärboken - Våra bär i historien, naturen och matlagningen. Med över   

Svenska bärboken - Våra bär i historien, naturen och matlagningen. Med över


Pelle Holmberg Inger Ingmansson

Kartonnage. Prisma Bokförlag 2004-06.
ISBN 9789151843001
Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

Smultron på strå, en dunkel blåbärsskog eller ett soldränkt hygge med massor av lingon – visst är det en dröm för många av oss!

Svenska bärboken presenterar utförligt ett fyrtiotal ätliga bär, vilda och odlade – deras växtsätt, utbredning, ekologi och användningsområden. Vi får också spännande inblickar i vad man gjorde av bären förr i världen.

Den fylliga receptdelen inleds med konservering, djupfrysning, hermetisering, vattenkonservering och torkning. Sedan följer över 300 recept på saft & dricka, gelé, sylt & marmelad, kompotter, bärkryddad vinäger, marinad & dressing, sallader och inläggningar, maträtter med bär, efterrätter, bröd & bakverk med bär, vin, brännvin, likörer, drinkar & bål, milkshakes, mjölkdrinkar och smoo-thies. Låter det inte gott med t.ex. krusbärssås till makrill eller smultron med tomatkrämsoppa, vitpepparglass och timjankakor?

Ett tjugotal giftiga bär beskrivs också, för att man ska kunna undvika dem.

Inger Ingmanson, biolog med ansenliga kunskaper i bl.a. botanik och ekologi, har tidigare skrivit Kan man äta sånt? (1978) och Naturens läckerheter (2003, kartonnage 2004).

Pelle Holmberg, biolog och folkbildare, medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon. Han har skrivit en lång rad svampböcker, bl.a. tillsammans med Hans Marklund Nya svampboken (1996, 1999 och 2002) och floror, senast Året-runt-floran (2003) tillsammans med Anders Rapp.

Svenska bärboken är rikt illustrerad med läckra foton av Anders Pedersen.



Fler böcker av författarna


Liknande böcker


Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Svenska bärboken



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Svenska bärboken - Våra bär i historien, naturen och matlagningen. Med över Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Svenska bärboken - Våra bär i historien, naturen och matlagningen. Med över Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » Svenska bärboken - Våra bär i historien, naturen och matlagningen. Med över
Svenska bärboken - Våra bär i historien, naturen och matlagningen. Med över
Svenska bärboken - Våra bär i historien, naturen och matlagningen. Med över
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner