Förlagets beskrivning
Smultron på strå, en dunkel blåbärsskog eller ett soldränkt hygge med massor av lingon – visst är det en dröm för många av oss!
Svenska bärboken presenterar utförligt ett fyrtiotal ätliga bär, vilda och odlade – deras växtsätt, utbredning, ekologi och användningsområden. Vi får också spännande inblickar i vad man gjorde av bären förr i världen.
Den fylliga receptdelen inleds med konservering, djupfrysning, hermetisering, vattenkonservering och torkning. Sedan följer över 300 recept på saft & dricka, gelé, sylt & marmelad, kompotter, bärkryddad vinäger, marinad & dressing, sallader och inläggningar, maträtter med bär, efterrätter, bröd & bakverk med bär, vin, brännvin, likörer, drinkar & bål, milkshakes, mjölkdrinkar och smoo-thies. Låter det inte gott med t.ex. krusbärssås till makrill eller smultron med tomatkrämsoppa, vitpepparglass och timjankakor?
Ett tjugotal giftiga bär beskrivs också, för att man ska kunna undvika dem.
Inger Ingmanson, biolog med ansenliga kunskaper i bl.a. botanik och ekologi, har tidigare skrivit Kan man äta sånt? (1978) och Naturens läckerheter (2003, kartonnage 2004).
Pelle Holmberg, biolog och folkbildare, medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon. Han har skrivit en lång rad svampböcker, bl.a. tillsammans med Hans Marklund Nya svampboken (1996, 1999 och 2002) och floror, senast Året-runt-floran (2003) tillsammans med Anders Rapp.
Svenska bärboken är rikt illustrerad med läckra foton av Anders Pedersen.
Fler böcker av författarna
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Svenska bärboken
Bokrecensioner » Svenska bärboken - Våra bär i historien, naturen och matlagningen. Med över
|
|
|
|
|
|
|