Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Bröd och marmelad från Rosendals Trädgård   

Bröd och marmelad från Rosendals Trädgård


Monika Ahlberg Fredrik Frankenberg Erik Olofson

Inbunden. Prisma Bokförlag 2000-08.
ISBN 9789151837833
Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

Det här är en bok full av inspirerande recept till det godaste brödet och den vackraste marmeladen. En frestande blandning av 120 recept, tankar om bröd och förädlade produkter. Ett och annat personporträtt, ett par kapitel med goda råd i såväl brödbak som marmeladkok får också plats. Med hjälp av tipsen kring val av mjölsort, utbakning och gräddning ger den också kunskap om skapandet av grunden till den bästa smörgåsen, nämligen brödet.

Med tillgång till bär, frukt och frodiga grönsaker bjuds här en härlig stund för alla som liksom jag själv njuter stort av att fylla burkar och flaskor med dessa läckerheter. Vilda eller odlade är av mindre betydelse...
Att sprida brödbakets och marmeladkokets väldoft långt utanför grindarna på Rosendal ser jag som en ärofylld uppgift. För med ett gott bröd och en vacker marmelad kan man gå vart som helst. Monika Ahlberg.
Trött på barnens blöta skor försökte jag knöla ner tidningspapper från tidningsinsamlingens aldrig sinande drivor. Ut trillade några små tidningsbollar på golvet. Jag tog upp en och såg annonsen Bagare sökes. Det var Rosendals Trädgårdscafé som sökte nya medarbetare. Visst, det var rätt tid för mig att gå vidare. Jag hade lyckan att bli sedd bland många ivriga sökanden, delvis kanske för att jag berättade om min dröm att vilja bygga en stor vedeldad stenugn för att baka det bästa tänkbara brödet i.
Erik Olofson

Monika Ahlberg ansvarar för Rosendals Trädgårdscafé, kök och bageri sedan 1990. Har tidigare publicerat böckerna Rosendals Trädgårdscafé (1994) och Adas kokbok (1996). Medarbetare i Amelia Mat.
Ewa-Marie Rundquist är en av våra främsta fotografer inom mode-, reklam- och porträttfotografi. Har tidigare publicerat bland annat Rosendals Trädgårdscafé. Hon har även tagit fotografierna till boken La Pizza.
Erik Olofson och Fredrik Frankenberg är bagare på Rosendal. Erik är initiativtagare till vedugnen och specialiserad på mörkt bröd, gärna bakat med surdeg. Fredrik är inriktad på ljust bröd och vackra skådebröd.

Formgivning: Johan Fredlund. Format: 170x240 mm.



Fler böcker av författarna

Liknande böcker

Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Bröd och marmelad från Rosendals Trädgård



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Bröd och marmelad från Rosendals Trädgård Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Bröd och marmelad från Rosendals Trädgård Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » Bröd och marmelad från Rosendals Trädgård
Bröd och marmelad från Rosendals Trädgård
Bröd och marmelad från Rosendals Trädgård
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner