Förlagets beskrivning
Alltfler blir intresserade av att röka hema - hobbyrökning är roligt och resultatet blir färksa och delikata rätter. Det gäller både fritidsfiskaren, som röker sin fångst hemma vid stugkanten, och den som har tillgång till egna slaktdjur och själv vill kunna röka sin skinka och korv. Men för att rökningen ska ge ett lyckat resultat måste man gå tillväga på rätt sätt och ha en rökugn som fungerar effektivt. Bent-Arne Schatz, överingenjör på Felix, har stor erfarenhet på området. Han ger här noggranna upplysningar om dels vilka möjligheter som finns att köpa färdiga anordningar för rökning, dels hur man själv kan bygga sitt rökhus och sin rökugn - för kall- eller varmrökning - vid sommarstugan eller på villatomten. Han går igenom steg för steg hur rökning går till och ger råd och tips för bästa resultat. Boken beskriver också olika rökta matvaror och ger en rad recept på rökt mat.
Fler böcker av Bengt-Arne Schatz
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Rökning av kött och fisk
Bokrecensioner » Rökning av kött och fisk
|
|
|
|
|
|
|