Förlagets beskrivning
Varför blir huden och ögonvitorna gulfärgade när levern blir svårt sjuk? Vad är en skrumplever? Vad händer i övrigt när levern sviktar? Hur påverkas levern av vår kost och våra levnadsvanor? Svaren på frågan vad levern egentligen gör är många. Leverns funktioner ger en överblick och struktur åt dessa svar och placerar dem i ett kliniskt sammanhang. De kliniska inslagen syftar till att tydliggöra hur viktig kunskap om leverns funktioner är i många metabola och kliniska sammanhang. I boken balanseras introduktion och överblick med lite mer ingående behandling av områden som är viktiga men ofta förbisedda. Boken riktar sig till läkare och andra intresserade inom sjukvårdens olika specialiteter, och till studenter på grund- och avancerad nivå i medicin-, biomedicin- och vårdutbildningar. Boken kan också vara intressant för personer verksamma inom biologi-, nutritions- eller friskvårdsundervisning, och som är nyfikna på ämnet
Fler böcker av författarna
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Leverns funktioner
Bokrecensioner » Leverns funktioner - Ett metabolt, biologiskt och kliniskt perspektiv
|
|
|
|
|
|
|