Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Lära sig kan alla - modeller f lärande pdf-cd   

Lära sig kan alla - modeller f lärande pdf-cd


Marie Sandell

CD. Gleerups 2006-03.
ISBN 9789140647993
Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

Medvetenheten om och respekten för att vi lär oss på olika sätt är i dag stor inom utbildningsväsendet; vi vet att eleverna är olika och också att de föredrar att inhämta kunskap på olika sätt. Elever som får arbeta på det sätt de tycker är bäst kommer med all säkerhet att förstärka sin förmåga till såväl inlärning som djupare förståelse. För att möjliggöra detta krävs att de som undervisar, lärarna, har bred kunskap om olika modeller för lärande.

Lära sig kan alla - men inte på samma sätt och inte på samma dag
Låt varje elev utvecklas i sin egen takt!

Författaren konkretiserar olika modeller för tänkande och lärande och ger rikliga exempel på hur man kan integrera dem i det praktiska klassrumsarbetet, med eller utan portfolio. Hon visar på ett övertygande sätt att det går att lära sig att lära och utvecklas i sin egen takt inom ramen för klassens arbete och gemensamma arbetsområden. I boken presenteras fyra huvud modeller tillsammans med många förslag på arbetsuppgifter.

? Howard Gardners teori om de multipla intelligenserna ger alla elever större möjlighet att lyckas.
? Edward de Bonos sex tänkande hattar är ett sätt att fokusera och rikta tänkandet i stället för att tänka på allt samtidigt.
? Blooms taxonomi hjälper dig och eleverna att ställa frågor och formulera arbetsuppgifter som medvetet stimulerar och utmanar elevernas tänkande på alla nivåer, från fakta till värdering.
? Grafiska modeller (t.ex. Venn-diagram, tankekartor) visualiserar såväl tankar som viktig information och fakta.

Digitala kopieringsunderlag
Kopieringsunderlagen (i färg) omfattar sammanställningar och arbetsuppgifter.

Affischer (sats om 8 st)
Varje affischpaket innehåller åtta affischer i A3-format, en intelligens per affisch: lingvistisk, matematisk, spatial, kinestetisk, musikalisk-rytmisk, intrapersonell, interpersonell, natur.

Lära sig kan alla - Modeller för lärande, medvetet tänkandeoch intelligent beteende
I sin mycket uppskattade bok Lära sig kan alla! - men inte på samma sätt och inte på samma dag behandlade författaren bland annat de multipla intelligenserna och deras praktiska tillämpning i klassrummet. I denna bok går hon vidare och presenterar ytterligare ett antal modeller som alla rustar eleverna för ett livslångt lärande. Det handlar om strukturer för medvetet tänkande, intelligent beteende och modeller för att hämta och hantera information och hur dessa i praktiken integreras i klassrumsarbetet.

Går det att lära sig att tänka?
Edward de Bono, mannen bakom de sex tänkande hattarna, menar att det inte finns något mystiskt i att lära ut tänkande, utan att detta kan göras både enkelt och roligt. Han har utarbetat ett antal verktyg som hjälper eleverna att utveckla det tänkande som krävs för ett medvetet handlande. I boken presenterar författaren de tio första verktygen.

Vad karakteriserar ett intelligent beteende?
Arthur L Costa och Bena Kallick har definierat 16 typer av intelligent beteende, Habits of mind. Ett intelligent beteende innebär inte enbart att besitta kunskap utan också veta hur man ska handskas med kunskap.

Avsikten är att träna till exempel "flexibilitet" och "förmågan att tillämpa befintliga kunskaper i nya situationer" så att de blir vanor, likställda med att borsta tänderna eller gå ut med hunden.

Mer ur innehållet
Litteraturcirklar låter eleverna utveckla sitt språk i meningsfullt socialt samspel med andra, samtidigt som de tränar de grundläggande färdigheterna tala, lyssna, läsa, skriva, se och tänka.

Aktivt lärande är ett sätt att strukturerat hantera information. Det fungerar väl vid till exempel projektarbete där eleverna behöver strategier för hur man går till väga så att resultatet inte blir ett rent kopierande.

Några grafiska modeller
Informations- och radardiagram är några av de grafiska modeller som behandlas. Informationsdiagrammet byggs upp av de fem grundläggande frågeorden vem, vad, var, varför och när och används för att samla in viktig information. Radardiagrammet används framför allt vid utvärderingar, såväl självvärdering som utvärdering av en aktuell situation.

Digitala kopieringsunderlag
Författaren, Marie Sandell, har lång erfarenhet från skolan både som lärare och som skolledare. Hon är också sedan länge engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och utbytesverksamhet med bland annat Nya Zeeland och uppskattad föreläsare kring såväl portfolio som olika modeller för tänkande och lärande.



Fler böcker av Marie Sandell

Liknande böcker

Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Lära sig kan alla



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Lära sig kan alla - modeller f lärande pdf-cd Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Lära sig kan alla - modeller f lärande pdf-cd Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » Lära sig kan alla - modeller f lärande pdf-cd
Lära sig kan alla - modeller f lärande pdf-cd
Lära sig kan alla - modeller f lärande pdf-cd
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner