Tips! Jämför butikernas bokpriser och spara pengar!
Bokrecensioner
 
Den asiatiska köksträdgården : odling & filosofi   

Den asiatiska köksträdgården : odling & filosofi


Henrik Francke Sutip Austad

Häftad. Natur & Kultur Allmänlitteratur 2016-03-21.
ISBN 9789127145849
Hitta bokens lägsta pris







Förlagets beskrivning

Årets coolaste odlings- och kokbok står Sutip Austad för." Residence "En av våra favoriter." Damernas Värld Intresset för växter har följt thailändska Sutip Austad genom livet från uppväxtens tuffa år som barnslav, i mötet med den svenska naturen och kulturen, till den egna gården på svenska västkusten. I odlingen har Sutip hittat både sitt levebröd och sin personliga harmoni. I Den asiatiska köksträdgården delar hon med sig av sin berättelse och odlingsfilosofi, och visar hur du kan odla spännande asiatiska grönsaker och kryddväxter som ingefära, citrongräs, bitter melon, koriander, chili, pak choi och malabarspenat. Det går utmärkt att skapa en prunkande asiatisk köksträdgård även i Sverige Sutip tipsar om roliga och lättodlade växter, vissa trivs bäst i växthus och andra fungerar fint på friland eller i kruka. Med utgångspunkt i det thailändska köket tillagas den egna skörden i ett 30-tal recept. Sutip Austad har i över 20 år odlat ekologiskt på sin gård i Spekeröd utanför Stenungsund. Genom samarbeten med några av Sveriges bästa kockar har hon etablerat sig som en uppskattad odlare som alltid gör saker efter eget huvud. Henrik Francke, som har skrivit texterna, är frilansskribent och skriver för magasin och dagstidningar, och är sedan ett antal år tillbaka creative director på tidningen Gourmet. "Mest intressant för kockar och andra torde vara de fylliga avsnitten där Sutip Austad berättar om grönsaker och kryddor i text och bild. Många av produkterna är ännu ovanliga i Skandinavien, andra är välkända sedan länge men presenteras med nya infallsvinklar." Restaurang och storkök "Odlarfenomenet Sutip Austad i Spekeröd delar i en ny bok med sig av sina kunskaper." Hunger "I sin bok Den asiatiska köksträdgården ger hon ovärderliga råd om hur man odlar och tillagar asiatiska grönsaker." Lantliv "Bokens vackra bilder, spännande odlingstips och lockande recept får oss att omgående vilja flytta ut på landet och tillbringa våra dagar med jordiga fingrar i växthus och grönsaksland." Damernas Värld "Det som bara skulle bli en snabb genombläddring slutade alltså med att jag slukade boken från pärm till pärm. Den asiatiska köksträdgården är en bok som överraskar och den är definitivt värd att kolla in." Umeå Tidning "Vi njuter av att ta del av hennes kunskaper och förtrollas av fantastiskt foto." Vegourmet "Sutip Austads odlingsfilosofi är ytterst personlig och sprungen ur hennes egna erfarenheter. Hon har odlat späda primörer, örter, kryddor och asiatiska grönsaker i sina växthus i 25 år. Nu kommer hennes bok om livet, odling och mat ut." Allt om Mat "Massor av inspiration och en personlig livshistoria som berör." Allers "Hennes bok är innehållsrik på många sätt, fängslande och inspirerande för den som vill odla asiatiskt och kanske veta mer om filosofin bakom Sutip Austads sätt att odla." Eskilstuna Kuriren "Det känns både fräscht och intressant och innehåller även mer filosofiska bitar om hur odling kan användas för att hitta sin inre harmoni. Fotografierna av örter/växter i boken påminner om gamla skolplanscher av växter." Kloka hem "Nu jobbar hon ihop med svenska stjärnkockar. Hennes bok handlar om livsfilosofi och handfast odling. Här finns också spännande recept." Drömhem & Trädgård Årets coolaste odlings- och kokbok står Sutip Austad för. Residence



Fler böcker av författarna


Liknande böcker

Recensioner

Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!



Recensera boken

Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.

Den asiatiska köksträdgården



Ditt betyg:  1 2 3 4 5

Skriv in en rubrik för din recension (minst 2 ord):



Skriv in din recension i utrymmet nedan (max 1000 ord):



Recensionens språk: 

Ditt namn (Valfritt):



Din e-postadress (visas ej, används endast för verifiering):







Den asiatiska köksträdgården : odling & filosofi Din recension kommer att visas inom fem till sju arbetsdagar.

Den asiatiska köksträdgården : odling & filosofi Recensioner som inte följer våra instruktioner kommer inte att visas.







Bokrecensioner » Den asiatiska köksträdgården : odling & filosofi
Den asiatiska köksträdgården : odling & filosofi
Den asiatiska köksträdgården : odling & filosofi
  
Kategorier

Barn & ungdom

Databöcker

Deckare

Ekonomi & affärer

Filosofi & religion

Geografi & geologi

Hem & hushåll

Historia

Hobby & fritid

Kultur

Medicin & hälsa

Naturvetenskap

Psykologi & pedagogik

Samhälle & politik

Skönlitteratur

Språk

Uppslagsverk & ordböcker





Bokrecensioner | Hjälp & support | Om oss


Bokrecensioner Boganmeldelser Bokanmeldelser Kirja-arvostelut Critiques de Livres Buchrezensionen Critica Literaria Book reviews Book reviews Recensioni di Libri Boekrecensies Critica de Libros
Bokrecensioner