Förlagets beskrivning
Kocken Danyel Couet har sina rötter i den franska huvudstaden och presenterar här sina parisiska favoriträtter med smaker från hela världen - klassisk bistromat som steak frites och chèvre chaud, arabisk lammcouscous, crêpes, rostade kastanjer, våfflor och annan fransk streetfood, grekiska gyros, enkel picknickmat samt kinesisk sötsur anka med ingefära.
I Paris blandas fransk matkultur med arabisk, afrikansk, judisk, grekisk och asiatisk mat och varje stadsdel - arrondisemang - har sin inriktning. De judiska kvarteren hittar man till exempel i Le marais, och det 13:e arrondisemanget är känt för sin asiatiska mat.
Boken är rikligt illustrerad med bilder av den brittiske fotografen David Loftus.
Danyel Couet är kökschef på Fredsgatan 12 i Stockholm. Hans familj härstammar från Frankrike och hela hans uppväxt har genomsyrats av den franska matkulturen Han har flera utmärkelser, bland annat en silvermedalj i Bocuse d'Or år 1995 och ett OS-guld tillsammans med Svenska kocklandslaget år 2000.
Fler böcker av författarna
Liknande böcker
Ann-Annette
Excellent författarskap och utmärkta recept! (Betyg 5 av 5)
Vilken fantastisk beskrivning över matkultur och alla Paris olika kvarter! Man känner dofterna och vill bara tillaga alla de fina recepten, som är kortfattade och lätta i beskrivningen! Hurra vilken fin bok! Jag vill ha, vill ha, vill haaa!
( Danyel Couets Paris)
Majsan
Bästa världskokboken! (Betyg 5 av 5)
Den absolut bästa kokboken - heltäckande för hela världens matkulturer! Underbara recept! Lättläst och lättarbetad plus väldigt intressant läsning! Tusen tack!!
( Danyel Couets Paris)
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Danyel Couets Paris
Bokrecensioner » Danyel Couets Paris : från chèvre chaud till couscous merguez
|
|
|
|
|
|
|