Förlagets beskrivning
"Det är så roligt att gräva i trädgården. Det är så roligt att så små frön. Det är så roligt att rensa i grönsakslandet när det äntligen har blivit vår och fåglarna kvittrar. Men sedan? När löken är övervuxen av åkervinda och målla, när små djur äter fortare än man hinner döda dem, när sallaten ruttnar inifrån… Köksträdgården är misslyckandets paradis, fyllt av förhoppningar. Men även om melonen aldrig hinner mogna och tvestjärtarna äter upp all basilikan, så kan man ändå fira skördefester på något annat. Jag lyckas i alla fall alltid med persilja och mangold. ... Fotografen Anette Åberg och jag har tillsammans följt ett odlingsår hos en trädgårdsmästare. Där har jag lärt mig att dillen bleknar, vissnar och dör om inte jorden luckras upp runt den efter ett regn och att sallatsplantorna inte knyter sig och bildar huvuden om de planteras för djupt. Köksträdgården är ett skafferi, men vad gör man med palsternackorna, eller all mangolden? Till alla köksträdgårdsväxter finns det också recept. Därför vänder sig denna bok både till odlare och matlagare. Det finns ett par hundra recept i boken och många av dem är enkla och användbara även i vardagslag. Ett tjugotal recept på kål och rotfrukter kommer från restaurang Petri Pumpa i Lund."
Fler böcker av författarna
Liknande böcker
Recensioner
Den här boken har tyvärr inte några recensioner ännu. Om du redan läst boken, skriv en recension!
Recensera boken
Skriv en recension och dela dina åsikter med andra. Försök att fokusera på bokens innehåll. Läs våra instruktioner för mer information.
Sannas köksträdgård
Bokrecensioner » Sannas köksträdgård - Odlingsråd och grönsaksrecept
|
|
|
|
|
|
|